CGED: Furnizare energie electrica si gaze naturale
Romana  Engleza
Prima pagina » Furnizare gaze naturale » Verificare instalatie gaze naturale

Verificare instalatie gaze naturale


C-Gaz & Energy Distributie SRL in calitatea sa de furnizor gaze naturale pentru dumneavoastra si in baza licentei de furnizare a gazelor naturale eliberate de A.N.R.E. si a obligatiilor ce decurg din aceasta, va  informam ca aveti obligatia legala de a efectua intretinerea instalatiilor de utilizare cu orice firma autorizata A.N.R.E, inclusiv distribuitorul dumneavoastra local, si de a ne transmite dovada efectuarii acestora.

Conform Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, NTPEE – 2008, aprobate de A.N.R.E. nr. 5/2009 si publicat in Monitorul Oficial nr. 255bis, partea I/ 16.04.2009, sectiunea Exploatarea instalatiilor de utilizare, art. 14.36 si urmatoarele, consumatorii de gaze naturale au obligatia de a efectua exploatarea si intretinerea instalatiilor de utilizare, care constau din efectuarea urmatoarelor operatiuni:

a)      Controlul eventualelor scapari de gaze;

b)      Supravegherea, intretinerea curenta, vopsirea partilor supraterane;

c)       Verificarea tehnica a instalatiilor de utilizare la maximum 2 ani;

d)      Revizia tehnica a instalatiilor de utilizare la maximum 10 ani.

In baza Deciziei ANRE nr. 1354/ 02.11.2004, Art. 5 lit.b, in calitate de furnizor gaze naturale, avem obligatia de a ne asigura ca instalatia dumneavoastra de utilizare gaze naturale indeplineste conditiile de functionare si de a solicita sistarea furnizarii de gaze naturale in cazul in care, dumneavoastra in calitate de consumator, nu prezentati documentele care atesta efectuarea lucrarilor periodice de revizii/ verificare ale instalatiei, obligatie corelativa prevazuta la Art. 3 lit. 7 din actul normativ anterior mentionat.

 

Informare suplimentara

 

In cazul in care se simte mirosul caracteristic al gazelor naturale se iau imediat urmatoarele masuri:

-          Se sting toate focurile;

-          Se deschid toate usile si ferestrele;

-          Nu se aprinde nicio sursa de foc;

-          Nu se manevreaza aparate electrice;

-          Nu se doarme in astfel de incaperi;

-          Sunati la numarul de urgenta CGED: 0752.121.111 sau la operatorul de distributie local.

 

ATENTIE!

!  Verificarea cu flacara a instalatiilor de gaze naturale prezinta un pericol de explozie si incendiu.

!  Dormitul in incaperi cu focul aprins sau in incaperi cu aparate consumatoare de combustibili gazosi nelegate la cosul de fum, prezinta pericol de moarte.

Mentionam ca toate aceste demersuri sunt intreprinse in vederea utilizarii gazelor naturale in conditii de siguranta pentru dumneavoastra si nu numai, precum si evitarea distrugerilor de bunurilor materiale.

Inapoi

Asistenta precontractuala

Personalul nostru asigura servicii de asistenta precontractuala, atat prin completarea unor chestionare specifice precum si prin discutii cu consumatorul in vederea evaluarii consumurilor energetice si oferirea, astfel, a unor servicii de...

Detalii


Sectiune clienti

Va rugam accesati sectiunea clienti prin a va autentifica

Acces

Copyright @ 2019   CGED: Furnizare energie electrica si gaze naturale


Consultanta, securitate, administrare, externalizare, service IT, suport, outsourcing, mentenanta, solutii si servicii IT,  virtualizare si green IT, web design, dezvoltare software - Ka&Te Associates